Съвети

5 стархотни качества на соевия протеин

5 стархотни качества на соевия протеин
Протеините са един от основните макронутриенти, свързани с общото благосъстояние на организма. За да се чувстваме здрави, силни и красиви, ежедневното ни меню трябва да включва белтъци.


Освен добре познатите месни и млечни храни, съществуват и растителни източници на ценните белтъци като соята, от която се получва гранулирания соев протеин.


С високото съдържание на чист протеин – 50% в 100 грама, соевият гранулат и хапкиимат неоспорими хранителни качества


Засища бързо и качествено


Високото съдържание на белтъци спомага за по-малко количество поета храна и бързо засищане. Това намалява вероятността от преяждане и съответно – покачване на теглото.


Съдържа лецитин


Освен че възпрепятства задържането на мазнини в черния дроб, лецитинът е един от основните строители на централната нервна система.


Добра чревна поносимост


Соевият белтък е добра алтернатива на животинския. Не предизвиква подуване и метеоризъм и се усвоява лесно от организма.


Витамини от група В


Наред със строителите на клетката – аминокиселините, соевият гранулиран протеин може да се похвали с набор на витамини от група В, както и фосфор, желязо, цинк и калций.


Поддържа ни млади


Фосфолипидите, които съдържа соята, са източник на антиоксиданти, а те са основните войници в борбата срещу стареенето.


Включвайки соевия гранулат в менюто си освен, че ще обогатите вкуса, ще подобрите и здравето си. Приготвя се лесно, като е необходимо предварително да го накиснете във вода или бульон. Остава само да изберете рецепта.
VITABEL