Съвети

7 причини да закусим с мюсли

7 причини да закусим с мюсли
Мюслито е вълшебна комбинация от пресовани зърнени ядки, сушени плодове и семена. Измислено от швейцарския лекар Д-р Бирхер, който лекувал пациентите си, предписвайки им купичка мюсли за закуска. Хрупкава и вкусна, плодово-зърнената комбинация и до днес остава една от най-полезните и препоръчвани храни, с които да започнем деня.


Вижте защо да стартираме делника с мюсли


1. Съдържа фибри – овесените, пшеничните и ечемичните ядки са един от най-добрите източници на фибри. А вълшебните влакнини ни засищат задълго, подпомагат храносмилането и отслабването.


2. Дава енергия – благодарение на съдържащите се в мюслито фосфор и манган, се чувстваме жизнени и енергични.


3. Източник на протеин – неслучайно много от активните спортисти закусват мюсли. Плодово-ядковият микс спомага за изграждане на мускулната маса и регулира функциите на организма.


4. Подобрява имунитета – съдържащите се в мюслито антиоксиданти ни помагат в борбата с простудата и грипа, а и ни поддържат млади. Витамините А, С, Е и К допълнително подкрепят общото благосъстояние на организма ни.


5. Източник на желязо – закуската с мюсли е лесен и приятен начин да снабдим организма си с желязо, което е съставна част на хемоглобина. А когато той е в норма, и ние сме във форма.


6. Източник на омега 3 мастни киселини – мюслито съдържа различни видове ядки и семена, източник на ценните омега 3. Мастните киселини са важни за зрението ни, косата, кожата и цялостното ни здраве.


7. Става бързо и лесно – в забързания ни делник понякога е трудно да отделим време за приготвянето на закуската. Мюслито се приготвя за нула време. Просто изсипете желаното количество в купичка и добавете прясно или ядково мляко.


Да консумираме мюсли е лесно и приятно. И най-важното – полезно. Просто трябва да открием своя любим вкус.
МЮСЛИ