Съвети

Искате да отслабнете? Опитайте пресованите ядки от елда

Искате да отслабнете? Опитайте пресованите ядки от елда
Празниците отминаха, а понатрупаните килограмите останаха. В намерението си да постигнем бързи резултати, опитваме различни диети, но мечтаната фигура изглежда непостижима.

Как да постигнем желаната форма без специални хранителни режими и програми? Опитайте да включите в менюто си пресовани ядки от елда. Дали ще ги консумирате за закуска или ще добавите като гарнитура към основно ястие, малките зрънца имат редица качества, които ще спомогнат за постигането на балансирано тегло. Вижте защо:


Съдържат качествен протеин


Отлично балансираният растителен белтък и богатството от незаменими аминокиселини в елдата засищат за по-дълго и спомагат за поддържането на мускулите.


Пълнозърнести са


Ядките от елдата съдържат трите слоя на зрънцето – трици, зародиш и ендосперм, в които са скрити ценни фибри, витамини и полезни мазнини, отговорни за добрата ни форма.


Не съдържат глутен


Липсата на глутен в елдата предпазва от подуване на стомаха и ни кара да се чувстваме леки и ефирни.


Високо съдържание на фибри


Растителните влакнини подпомагат отслабването, прочистват храносмилателния тракт и ни предпазват от сърдечно-съдови заболявания.


Лесно и бързо приготвяне


Да се приготвят елдени ядки е повече от лесно – просто накиснете в прясно, кисело или ядково мляко и след няколко минути имате балансирана закуска.


Имат нисък гликемичен индекс


При консумацията на елдени ядки нивото на кръвна захар се покачва бавно, което ни кара да се чувстваме сити по-дълго.


Източник на желязо


Когато сме на режим, е важно храната ни да бъде добре балансирана и да дава енергия. Елдените ядки са отличен източник на желязо, което ни прави здрави и силни.


Положителните качества на елдените ядки са безспорни, особено когато става дума за здравословно отслабване. Вижте някои идеи как да използвате малките зрънца в менюто си

  • бърза кокосова закуска с пресовани ядки от елда
  • кюфтенца с моркови и пресовани ядки от елда
  • елдени ядки с ванилия и ядково мляко overnight.
ЗЪРНА И СЕМЕНА