Съвети

5 причини да консумираме ананас

5 причини да консумираме ананас
Красив, екзотичен, сочен и много полезен. Това е ананасът, който някои наричат супер храна, заради високата концентрация на витамини и минерали. Дали ще го хапваме пресен или консервиран, безспорно това е плод с „характер“, при това – доста вкусен.Освен с „царствен“ външен вид и уникален вкус, ананасът впечатлява и със своите здравословни качества. Ако го хапвате редовно, тялото със сигурност ще ви е благодарно. Даваме ви поне 5 причини, поради които да го включите в менюто си.1. Съдържа бромелаин – специфичен ензим, който разгражда белтъците, поради което ананасът е предпочитан плод от спортуващите.

2. Богат е на фибри – хранителните влакнини имат способността да очистват храносмилателната система, а с това се ускорява и метаболизмът. Освен това ни държат по-дълго сити.

3.Съдържа калий – благодарение на неговата основна функция да балансира водно-солевия баланс в тялото ни, извеждането на излишната вода от организма ни не е проблем.

4. Източник на йод – йодът е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. А когато тя функционира добре, няма опасност да страдаме от хормонален дисбаланс – една от основните причини за излишното тегло.

5. Богат набор от витамини (А, C, от групата В и др.) и минерали (желязо, калций, магнезий, манган и др.) – всички те забързват обменните процеси и ни поддържат млади и красиви по-дълго време.Лесен и бърз начин да консумираме редовно фантастичния ананас е мюсли Protein Power – идеално комбинирани съставки както на вкус, така и по хранителна стойност. Високо протеинов микс с кубчета ананас, червени боровинки и сурови бадеми за силен старт на деня. Подходяща и балансирана закуска за активно спортуващи.
МЮСЛИ