Съвети

5 причини да сложим канела в сутрешното мюсли

5 причини да сложим канела в сутрешното мюсли
Денят се познава от сутринта, а добрият хранителен режим се определя от закуската. Като ключово хранене с нея е свързан общия ни тонус и енергиен баланс. Затова е добре внимателно да подбираме храната си сутрин и да се спрем на зареждаща порция, пълна с полезни съставки.В забързаното утро рядко имаме време за сложни приготовления – нужно ни е нещо бързо, лесно, полезно и задължително вкусно. Всички тези качества е събрало любимото ни мюсли, а когато към вкусния микс от ядки, семена и плодове добавим щипка канела, тялото ни ще е заредено с енергия за целия ден.Едва ли сте подозирали, но консумацията на канела не само оставя приятен послевкус, но буквално ни преобразява. Вижте 5 наистина вълшебни нейни свойства.

1. Подпомага отслабването – със способността си да намалява апетита и да предотвратява образуването на нови мастни клетки, канелата, в съчетание с овесени ядки и ябълки, е една не само вкусна супер закуска, но и стимулираща редуцирането на теглото.

2. Повишава имунитета – със своя сгряващ ефект ароматната подправка деликатно подобрява състоянието ни при простуда.

3. Стимулира кръвната микроциркулация – канелата засилва способността на клетките ни да се регенерират и възстановяват по-бързо.

4. Нормализира работата на нервната система – уютното канелено ухание има способността приятно да успокоява. Неслучайно маслото, добито от това растение, се ползва широко в ароматерапията и парфюмната индустрия.

5. Поддържа ни активни – свойството на ароматния кафяв прах да нормализира нивата на кръвната захар ще ни даде усещане за жизненост и енергичност.Добавяйки канела в менюто си, ще усетите промяна не само във физическото си състояние, но ще се почувствате балансирани и спокойни. Сгрейте сутрините си с купичка мюсли Winter и ще усетите приятния аромат и въздействие на канелата.
МЮСЛИ