Съвети

Какво е чиа гел?

Какво е чиа гел?
Малките семенца чиа имат вълшебната способност да абсорбират голямо количество от течността, в която са поставени, и така да допринасят за цялостното хидратиране и тонизиране на организма.


Поставете няколко лъжици чия в чаша вода в съотношение едно към шест и разбъркайте, изчакайте няколко минути и вече имате базов чия гел. Добавете го към смутита, мюсли, домашна лимонада или други напитки и ще се възползвате от енергията и полезните вещества, скрити в малките семенца.


Основната полза от консумацията на чия гела е, че забавя процеса на превръщането на въглехидратите в захари, което регулира и поддържа нивото на кръвната захар. Стабилните нива на кръвната захар допринасят за избягване на извънредни желания за похапване на сладки и тестени храни.


Консумирайки чия гел, се възползвате от всички полезни хранителни вещества, съдържащи се в малките семенца, включително есенциални мастни киселини, протеини, сложните въглехидрати, разтворими фибри, витамини, минерали, антиоксиданти, фитонутриенти, полизахариди и други.


ЗЪРНА И СЕМЕНА