Съвети

6 здравословни обещания за новата година

6 здравословни обещания за новата година
Новата година е ново начало. След обилното похапване през почивните дни и застояването край празничната трапеза, е време да влезем в обичайния си ритъм и да обърнем внимание на сигналите на тялото си. Да живеем здравословно не изисква космически усилия, а следване на лесни за изпълнение принципи.

Вижте какво си обещахме в новогодишната нощ1. ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ НА ХРАНАТА СИ – много хора са предубедени, че щом нещо е здравословно, значи е безвкусно. Няма да се влияем от предубеждения, а ще опитаме нови рецепти.

2. ДА НАБЛЕГНЕМ НА РАСТИТЕЛНИТЕ ПРОТЕИНИ – тази година ще допълним менюто си с протеини от пшеница и соя. Те балансират нашето pH, предпазват от сърдечно-съдови заболявания поради липсата на холестерол и спомагат за една по-чиста планета. Освен това са без антибиотици и растежни хормони.

3. ДА ОПИТАМЕ БЕЗ ГЛУТЕН – фразата „без глутен“ не заклеймява с лош вкус, напротив, любимата паста със сирена е страхотна и без глутен.

4. ДА ЗАКУСВАМЕ РЕДОВНО – тази година ще приготвяме закуската от вечерта – това ще ни осигури време, качествено хапване и добро настроение.

5. ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ – ежедневно ще се стараем да имаме физическа активност – ходене пеш, упражнения вкъщи, крос – това е задължително за добрия тонус.

6. ДА ОТКРИЕМ СИЛАТА НА СЕМЕНАТА – ще комбинираме различни видове семена в менюто си – така ще си набавим много витамини и минерали, а чувството за ситост ще е по-дълго.Истината е в простите неща – колкото по-семпло живеем, толкова по-свежи ще сме. А като добавим и малко спорт, ще поддържаме форма без проблем.
ЗЪРНА И СЕМЕНА VITABEL МЮСЛИ МАКАРОНИ БЕЗ ГЛУТЕН